In Love with Life! tabara la mare

In Love with Life! tabara la mare, 21-26 iulie 2024, Vadu

Stii cum te simti atunci cand te indragostesti?

Totul ti se pare mai usor, ai o energie fantastica, iti simti corpul viu, vibrant, mintea clara si inima… cat Universul!

Efortul este doar actiune, unde inainte simteai blocaj acum este curgere si flux, inspiratia e la ea acasa si fiecare zi e o bucurie, pur si simplu pentru ca te trezesti cu inima zambind pana la urechi!

Esti mai generos ori mai generoasa, mai deschis/deschisa cu ceilalti, iar oamenii iti răspund la fel.

Si atunci, cum ar fi viata ta daca te-ai indragosti chiar de… Viata?

Cum ar fi sa te trezesti asa in fiecare zi? Cum ti-ai incepe ziua? Cum ai interactiona cu ceilalti? Ce ar deveni posibil pentru tine? Ce ganduri ai avea? Cata energie si vitalitate ai avea la dispozitie?

Cum te-ai simti, indragostit/indragostita de Viata in fiecare zi?

Exact asta vom explora in aceasta tabara!

Mandalele te vor ajuta sa constientizezi unde ai blocat energia Vietii si sa creezi o imagine noua pentru relatia ta cu Viata.

Exercitiile sistemice si lucrul cu constelatiile familiale te vor ajuta sa te conectezi in profunzime cu energia Vietii si sa alegi o noua relatie cu Viata si cu viata ta!

Iar timpul pentru relaxare, soare si mare va fi acolo pentru a integra aceasta noua relatie cu blandete si bucurie!

De ce Constelatii si Mandale impreuna?

Mandalele ne oglindesc miscarile interioare, ce simtim si ce gandim in legatura cu subiectul sau cu tema pe care o lucram.

Constelatiile sistemice si familiale ne ajuta sa ne repozitionam, sa ne alegem locul potrivit, sanatos, din care miscarea Vietii sa poata fi cat mai fluida, libera si generoasa.

Impreuna, fac ca insight-urile, intelegerile, sa fie mai profunde si mult mai clare, iar procesul sa fie integrat cu mult mai multa usurinta!

Unde:

Pensiunea La Lavande, Vadu, Constanta

Pret:

Inscrieri pana pe 7 iulie:

1500 lei (participarea la activitati si ateliere, cu toate materialele incluse) + 750 lei (cazare in camere duble, mic dejun si cina – achitati intr-un cont separat primit la inscriere)

Inscrieri dupa 7 iulie:

1800 lei (participarea la activitati si ateliere, cu toate materialele incluse) + 750 lei (cazare in camere duble, mic dejun si cina – achitati in cont separat primit la inscriere)

Inscrierea este confirmata prin achitarea taxei de participare (integral sau avans de 50%) in contul:

RO87BACX0000002424981000 | UniCredit | SC Inspired Org Leadership SRL

Pretul include:

  • participarea la tabara – 10 ateliere în total
  • toate materialele necesare – mandale, mape, culori
  • la final, fiecare participant primeste un set de mandale personalizate – pentru a continua acasa

+

  • cazare 5 nopti in camere duble
  • mic dejun
  • cina
  • cafea, ceai, apa

Program tabara:

Duminica, 21 iulie:

17:00 – 18:30 atelier Constelatii

18:30 cina

20:00 – 22:00 atelier Mandale de Lumina

Luni – Joi, 22-25 iulie

9:00 mic dejun

10:00 – 13:30 atelier Constelatii

13:30 – 18:30 integrare si relaxare la plaja

19:00 cina

20:00 – 22:00 atelier Mandale de Lumina

Vineri, 26 iulie

9:00 mic dejun

10:00 – 13:30 atelier Constelatii

Pentru aceasta tabara sunt doar 16 locuri si se ocupa in ordinea inscrierii!

Mandale de Lumina


Mandale de Lumina | formare modul 1
cu Ramona Gherasim

online

28, 30 mai, 4, 6 iunie 2024, 18:30 – 21:30

Ce sunt mandalele?

Mandalele de lumina sunt structuri de rezonanta pe care creierul le recunoaste ca fiind reprezentari ale potentialului complet. De ce? Pentru ca au la baza acelasi cod de generare regasit in cresterea a tot ce este organic – sirul lui Fibonacci.

Aceasta recunoastere are loc prin procesul de neurofeedback, care genereaza ajustari ale hartilor mentale, tinzand catre starea de echilibru.

De ce si cum ne ajuta mandalele?

Mandalele ne conecteaza cu centrul nostru, cu acel spatiu de claritate interioara si de liniste in care ne putem auzi altfel de ganduri. Ganduri care nu mai vin din agitatie mentala, ci din linistea si intelepciunea sufletului care stie sa ajusteze si sa echilibreze. Ne conecteaza cu spatiul in care emotiile blocate, prinse in povesti, pot fi constientizate si transformate in energie hranitoare. Cu spatiul in care reinvatam conectarea cu blandete, iubire si acceptare de sine.

Cand calculezi mandale de lumina nu e un simplu calcul si atat. Numerele, modul in care sunt oglindite in proces, modul in care calculezi, chiar si modul in care gresesti atunci cand se intampla, arata de fapt unde s-a strecurat eroarea de sistem. Unde sunt scurtcircuitate sinapsele, harta despre lume, unde ai inlocuit perceptia cu judecata, unde ai inlocuit oglindirea cu copierea, unde te grabesti sa sari peste etape si unde repeti aceiasi pasi. Iar ca tot ce spun aici sa aiba sens, e nevoie sa fii in proces, nu pe marginea lui. E nevoie sa calculezi o mandala efectiv, nu doar sa citesti despre cum e si ce se poate intampla cand calculezi o mandala.

Hartile mentale sunt formate din asocieri facute intre diverse concepte/idei sau intre diversi termeni, asocieri care functioneaza automat si deci, inconstient.

Atunci cand lucrezi cu Mandale de lumina, iti creezi singur/a forma mandalei, iar mintea este reinvatata sa gandeasca liber, in afara sabloanelor date/create deja de altcineva.

Ce inveti in cursul de mandale?

~ cum poti integra mandalele in propria dezvoltare si in lucrul cu ceilalti
~ cum sa calculezi mandale patratice, hexagonale, heptagonale, octogonale etc.: pornim de la o mandala simpla, cu 2 cifre, si apoi avansam pana cand stim sa calculam mandale pornind de la 8 cifre, astfel incat fiecare sa isi poata construi la final mandala zilei de nastere – codul personal pentru potentialul de trait si integrat in viata
~ elemente de neuropsihologie si neurofiziologie si mecanismele care se activeaza la nivel neuronal atunci cand lucram cu mandalele
~ modul de lucru cu mandalele de lumina din programul Ursulei Irrgang
~ sirul lui Fibonacci si proportia de aur – cum se regasesc in proportiile corpului uman, in natura, in cosmos si in simetria si structura organismelor vii si a sistemelor cristaline
~ notiuni esentiale de numerologie, legatura dintre litere – cifre – culori si codul folosit in calcularea mandalelor
~ principii esentiale in lucrul individual cu mandalele si principii etice in lucrul cu ceilalti

De ce sa inveti sa lucrezi cu mandalele de lumina?

~ dezvolta spontaneitatea, flexibilitatea si rapiditatea gandirii
~ mintea este re-invatata sa gandeasca liber, in afara sabloanelor date/create deja de altcineva, pentru ca tu iti creezi singur/a forma mandalei
~ dezvolta gandirea non-liniara care ajuta sa facem saltul la un nivel de gandire si intelegere mai cuprinzator, cu efecte masurabile in modul de actiune, gandire, relationare
~ te ajuta sa exprimi emotiile dincolo de cuvinte; in acest fel poti da forma si exprima ceea ce nu poti pune (inca) in cuvinte
~ e un proces creativ si in acelasi timp terapeutic – vindeca, elibereaza, re-creeaza, integreaza, stimuleaza perspective noi, faciliteaza accesul la propria intelepciune, intelepciunea interioara transmisa prin ADN (sub forma de memorie genetica, memorie culturala etc)

Program:

28, 30 mai, 4, 6 iunie 2024, 18:30 – 21:30

Loc:
online, platforma Zoom

Pret:
750 lei, include:
+ participarea la curs
+ manualul cursului
+ un set de mandale personalizate
+ supervizare post-formare

Inscrierea este confirmata prin achitarea taxei de participare in contul RO87BACX0000002424981000, deschis la UniCredit Bank, titular Inspired Org Leadership SRL

Inscriere si detalii:

Ramona Gherasim:
ramonagherasim@gmail.com
0748444888

Dupa acest curs, ai posibilitatea sa achizitionezi de la Ursula Irrgang programul (softul) care genereaza mandale si care iti va permite sa lucrezi oricand cu mandalele, pentru beneficiul personal dar si al oamenilor cu care lucrezi ca si terapeut, coach, trainer, consilier scolar etc.

Trainer:

Ramona Gherasim, absolvent psihologie, coach si trainer NLP, cu formare in art-terapie adleriana, parenting si educatie Gifted, facilitator Constelatii sistemice, familiale si organizationale, trainer autorizat in metoda Ursulei Irrgang de lucru cu mandale de lumina


Cum functioneaza mandalele de lumina?

In 2016 vorbeam cu o colega din Israel care face cercetari in domeniul tumorilor la creier, cum creierul aprinde cate o retea neuronala pentru fiecare cuvant/concept la care ne gandim (ni-l imaginam, ni-l spunem, il privim, ni-l amintim etc). Iar atunci cand doua sau mai multe concepte sunt conectate, reteaua care se “aprinde” in creier este deja mult mai puternica. De exemplu, cineva imi povestea ca langa “initiativa” “staruie un gust amar” si ca nu-i vine atat de curgator si firesc “sa ia initiativa”, ci e nevoie sa lucreze cu sine ori de cate ori vrea/este cazul sa ia initiativa. Personal, am descoperit la un moment dat ca initiativa era legata de expresia “nu e de nasul meu”, cu diverse variante care tot aici ajungeau, traseu puternic demotivant cand era vorba de initiativa.

Ce se intampla cand calculam mandale sau le desenam pe cele punctate (cu structura de puncte reiesita din calculul deja facut de noi sau de program) este ca dam creierului ocazia sa rescrie acele retele neuronale existente. In timp ce desenam, astfel de amintiri, emotii, senzatii ramase in corp, mesaje asociate, pot iesi la suprafata (adica aduse in constient) si eliberate. E foarte clar observabil, de exemplu, in desenele celor fac mai multe mandale la rand pentru aceeasi tema (acelasi cuvant) cum mandalele desenate sunt din ce in ce mai echilibrate, ori mai compacte, ori mai “aerate”, in functie de ce are nevoie sa fie ajustat in cazul fiecaruia. Pentru ca, vestea buna este neuroplasticitatea – abilitatea creierului de a se reorganiza in functie de experientele avute si a proceselor de invatare – care ne ajuta astfel sa rescriem experientele avute si traseele invatate (de ex., sa iei initiativa e periculos, initiativa nu e de nasul meu, etc) si sa le inlocuim cu trasee adecvate pentru varsta si experienta actuala (de ex., initiativa este un punct de pornire).

Mandalele de lumina sunt diferite de mandalele gasite in cartile de colorat sau pe internet. Dezvolta gandirea non-liniara care ajuta sa facem saltul la un nivel de gandire si intelegere mai cuprinzator, cu efecte masurabile in modul de actiune, gandire, relationare.

“N-am talent la desen.” nu este o piedica, ba chiar ajuta sa facem diferenta intre a desena si a stimula neuroplasticitatea creierului prin lucrul cu mandale de lumina. O mandala nu trebuie sa fie “frumoasa” pentru a avea efect asupra hartii mentale si a sinapselor.

photo credit: unknown