Cine te insoteste?

Ramona Gherasim – prezenta activa in NLP, training, coaching si dezvoltare personala inca din 2006, si-a dedicat munca oamenilor cu care lucreaza pentru a-si descoperi si a-si trai potentialul lor unic.

Avand studii in socio-psihologie, Ramona este psiholog, NLP Master Trainer și Coach, facilitator constelatii sistemice si familiale. Creeaza si faciliteaza formari, cursuri si ateliere de NLP, dezvoltare personala, art-terapie, parenting, constelatii sistemice si familiale, avand o experienta de peste 15 ani in lucrul cu oamenii pentru crestere si dezvoltare personala.

A inceput calatoria NLP in anul 2005. De atunci, s-a antrenat atat in Romania, cat si la NLP University in Santa Cruz, California si la Institutul Kutschera, Austria. S-a format in Coaching urmand cursurile mai multor scoli: MetaSysteme Coaching (Coaching Fundamentals cu Alain Cardon), NLP University Santa Cruz (Coaching and Modeling for Success in Business cu Robert Dilts, Judith DeLozier si Suzi Smith), Kutschera Institut Austria (NLP resonanz Coaching, cu Andrea Kutschera si Gudrun Hebenstreit).

Isi completeaza formarea profesionala continuu, urmand cursuri si formari in Transa si Coaching Generativ cu Stephen Gilligan, art-terapie adleriana, parenting Adlerian – 1 an formare cu trainerii Centrului International Alfred Adler, psiho-pedagogia Gifted – 3 ani de formare cu prof. Florian Colceag, terapia florala Bach – formare nivel 1 si 2, Analiza Tranzactionala – TA 101 cu John Parr, Constelatii sistemice si familiale –  formare cu Dragos Riti, si numeroase seminarii de dezvoltare personala.

Pana acum, Ramona a livrat peste 6000 de ore de training NLP, in formari Practitioner, Master si Coach NLP. In lucrul individual, a acumulat din 2007 pana in prezent o experienta de peste 4500 de ore de coaching individual, insotindu-si clientii in perioade de tranzitie, schimbari de identitate si implementari de proiecte curajoase atat in viata personala cat si profesionala.

Cu o minte curioasa, si-a dorit de mica sa stie cum functioneaza lucrurile. Lumea, oamenii, universul si viata in sine – cum functioneaza? Cum se face ca sunt perioade in care oamenii traiesc la inaltimea abilitatilor si a potentialului lor si perioade in care se afunda in intuneric si nimic nu pare a functiona – care este diferenta care face diferenta? Cum poate cineva sa traiasca dintr-un spatiu de acceptare si iubire de sine in loc de (auto)judecata? Cum transformam emotii si sentimente ca reprimarea, rusinea, vinovatia, inadecvarea, frica, furia in onestitate, umor, intelegere, stima de sine, curaj, iubire si centrare? Cum ne hranim curajul de a iubi si de a ne iubi, de a fi recunoscatori si de celebra viata?

In lucrul cu oamenii, Ramona este cunoscuta pentru abordarea ei naturala, calda, intuitiva si la obiect. Propria ei cautare pentru vindecare si reintregire a condus-o catre diferite instrumente de lucru cu sine, atat din lumea vestului, cat si din invataturile lumii estice, contribuind astfel la o abordare holistica in munca ei. Abilitatea ei preferata este de a trezi scanteia fortei creative in oamenii cu care lucreaza, indiferent de forma de manifestare pe care aceasta scanteie o urmeaza – vindecare, transformare, acceptare, iubire, trecere la o noua etapa de viata etc. 

O poti contacta la ramonagherasim@gmail.com