Vrei sa intelegi ce anume te-a construit in felul in care esti?
Vrei sa stii cum este sa ai locul tau in lume si sa-ti traiesti viata simtind ca esti Acasa?
Vrei sa te eliberezi de conditionari, sa te descoperi si sa iti traiesti viata asa cum este ea, de fapt?

In constelatii ne reconectam cu trecutul pentru a aduce pace in prezent si pentru a pasi cu incredere in viitor. Ne reconectam cu sufletul nostru, cu destinul nostru, cu potentialul nostru, cu ce am venit aici sa implinim.

Ne folosim de forta transformatoare a grupului, pentru a aduce claritate, vindecare, eliberare si curgerea fireasca a iubirii.

Te invit sa participi, daca:

+ re-creezi in viata ta acelasi mediu ca in familia ta de baza
+ ai conflicte cu parintii tai, cu copiii, cu partenerul de viata sau cu oricine inseamna autoritate
+ ai probleme de sanatate
+ ai trecut prin evenimente tragice (pierderea timpurie a unui parinte, pierderea unui copil, abuz fizic ori emotional)
+ nu poti gasi liniste si implinire in relatiile tale, ori nu poti fi intr-o relatie stabila
+ iti este greu sa te exprimi si nu iti asumi inca rolul de lider al vietii tale
+ sunt evenimente care ti se intampla in mod repetat
+ “le ai pe toate” si in continuare simti ca iti lipseste ceva

astfel incat sa poti permite schimbari autentice si transformari profunde in viata ta.

Scopul acestui atelier este sa fii insotit sa inchei ce a ramas nerezolvat din trecutul tau si din sistemul tau familial, astfel incat sa iti poti trai propria viata in libertate, savurand iubirea si pofta de viata.

Avand libertate fata de tipare vechi preluate din familie vei putea manifesta in viata ta iubire fata de tine si fata de ceilalti, in relatii autentice si implinitoare. Pentru a trai cu pofta de viata, te redescoperi, te redefinesti si incepi sa te bucuri de cine esti, de ceea ce faci si de ceea ce ai, in toate rolurile din viata ta. Pentru ca, sa fii adult inseamna si sa știi ca esti liber sa traiesti sanatos, in acord cu tine, cu ceilalti si cu mediul din care faci parte!

Program:
+ sambata si duminica, 10:00 – 18:00

Pret:
+ 538 ron
+ gratuit ca observator si/sau participant in constelatiile celorlalti, daca partenerul de viata participa lucrand propria constelatie*

*Poate fi o experienta vindecatoare pentru cuplu, atunci cand participi ca observator la constelatia partenerului de viata. Cand asisti la procesul partenerului/partenerei are loc o recadrare in situatiile tensionate dintre voi – in loc sa il/o mai privesti ca pe cineva care are ceva cu tine, poti vedea dinamica familiei de baza si tiparele transmise prin generatii pana la partenerul tau, poti vedea ce anume apartine dinamicii voastre de relatie si ce este proiectat din trecutul familiei de baza. Cand stii ce mostenire a primit partenerul/a, cu ce tipare se lupta si care sunt de fapt proiectiile ce stau in calea conectarii si a comunicarii autentice, apare un spatiu nou pentru intelegere si compasiune si pentru mai multa iubire!

Loc:
Bucuresti (detalii la inscriere)

Inscriere:
0748444888, ramonagherasim@gmail.com

Locurile pentru cei care lucreaza constelatia propriului sistem sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii. Participarea este confirmata prin achitarea taxei de participare.

******

Viziunea mea asupra Constelatiilor Familiale imbina principii din munca Virginiei Satir (metoda invatata in scoala NLP resonanz), creatoarea Terapiei Sistemice Familiale, si a psihoterapeutului Bert Hellinger, recunoscut ca fiind creatorul Constelatiilor. Lucrul cu mandalele de lumina din ultimii 14 ani si-au pus de asemenea amprenta asupra modului intuitiv in care observ dinamica unui sistem si facilitez transformarea acestuia.

Virginia Satir privea familia ca fiind un Tot interactiv, influentat de generatiile trecute. Acest Tot functioneaza conform unui set de principii unificatoare, printre care si acela ca intregul este mai mult decat suma partilor implicate. In acest fel, ea a recunoscut ca un simptom manifestat de un membru al familiei are rolul de a echilibra intreaga familie ca sistem, iar familia joaca un rol important in mentinerea respectivului simptom.

Venind in contact cu munca Virginiei Satir, Bert Hellinger a dezvoltat Constelatiile Familiale, imbogatind metoda cu noi nivele de profunzime si inteles. Hellinger priveste familia ca fiind un Intreg guvernat de legi si principii universale.

Aceste legi si principii sunt, asa cum le inteleg si aplic:

+ Din punct de vedere al Intregului, nu exista rau sau bine, gresit sau corect; exista solutii adoptate, in mod inconstient, cu intentia de a aduce rezolvarea unui dezechilibru deja existent.
Echilibrul se restabileste cand fiecare face legatura intre nivelul de constiinta individual/al familiei cu cel al Intregului.

+ Apartenenta: fiecare are dreptul de a apartine in mod egal, toti au un loc in familia din care fac parte. Asta inseamna ca, atunci cand un membru al familiei este exclus, cand viata sau faptele unui membru sunt ascunse, nerecunoscute ori trecute sub tacere, destinul acestuia se manifesta in generatiile urmatoare, cand un alt membru al familiei va prelua aceleasi trasaturi, acelasi caracter ori acelasi destin, pentru ca, la nivelul sufletului, sistemul va tinde mereu catre a fi intreg, catre a se re-crea.
Echilibrul se restabileste cand fiecare isi regaseste locul, in acord cu dorinta inimii pe care a venit sa o implineasca in familia sa.

+ Ierarhia: viata vine prin parinti catre copii; parintii daruiesc, copiii primesc, iar echilibrul este mentinut cand copiii cresc si daruiesc la randul lor, fie devenind si ei parinti, fie daruind comunitatii. Asta inseamna si ca parintii au responsabilitatea de a-si rezolva propriile probleme, de a-si vindeca propriile rani. Altfel, din iubirea oarba pe care o poarta parintilor, copiii se vor pune inaintea parintilor si vor prelua asupra lor problemele, ranile, durerile nevindecate ale parintilor: “pentru ca te iubesc, iar tu nu poti rezolva asta, iau eu durerea ta, sa nu te mai doara pe tine”.
Echilibrul se restabileste cand parintii isi asuma responsabilitatea propriului proces de vindecare, iar copiii redevin doar copii pentru parintii lor, fara a mai incerca sa le rezolve problemele.

+ echilibrul intre a da si a primi si intre masculin si feminin: exista tendinta ca masculinul sa conduca/sa domine iar femininul sa fie condus/dominat, creand, la nivel de Intreg, un dezechilibru intre a darui si a primi. Acest dezechilibru intre a darui si a primi este cel care creeaza sentimente de indatorire sau de vinovatie intr-o relatie.
Echilibrul se restabileste cand, de exemplu, intre barbat si femeie exista drepturi egale de a darui si a primi, cand masculinul conduce punandu-se in serviciul femininului, cand cel care daruieste primeste iar cel care primeste daruieste.

Cand echilibrul este restabilit in fiecare individ, poate fi restabilit si in fiecare familie, in fiecare neam si in intreaga lume!

Art credit: Sam Brown
https://theartstack.com/artist/sam-brown/spiral-speak