Un program transformational de art-terapie si mandale de lumina (grup restrans de lucru cu sine)

8 Mai, 18:00 – 21:00, Imi iubesc corpul (mandale de lumina)
15 Mai, 18:00 – 21:00, Harta emotiilor (art-terapie)
22 Mai, 18:00 – 21:00, Imaginea de sine (art-terapie)
29 Mai, 18:00 – 21:00, Imi iubesc corpul (mandale de lumina)

“Forma corpului este determinata, in principal, de modul in care metabolizezi hrana pe care o mananci. Cand functionezi la o frecventa joasa, nu poti metaboliza corect hrana, deci te simti mai flamand decat esti cu adevarat. Cu toate acestea, sufletul iti este flamand, nu trupul, si indiferent de cat mananci, nu te vei simti niciodată destul de satul. Sufletul iti este flamand de creativitate – el are o nevoie imperioasa de a-si exprima frumusetea interioara.” (Richard Rudd)

Emotiile determina modul in care percepem lumea si pe noi insine. Tot emotiile sunt cele care ne organizeaza memoria si care ne influenteaza in procesele de decizie.

Cand emotiile sunt traite si procesate (eliberate din corp) la timp, corpul isi poate pastra starea de echilibru si sanatate. Dar cand acest lucru nu se intampla, emotiile raman in corp sub forma de blocaje neuromusculare (Stephen Gilligan PhD), creand dezechilibre nu doar in modul in care traim viata, ci si in starea de sanatate a corpului.

Daca te recunosti in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:


– corpul tau are kilograme in plus si nu poti pierde in greutate ori o poti face, dar cu greu si nu pentru mult timp
– corpul tau are kilograme in minus si nu poti acumula

Sau

– corpul nu asimileaza zahar, calciu, fier etc. sau asimileaza prea mult
– corpul se resimte prin diverse simptome (raceli dese, colesterol ridicat, ritm accelerat al batailor inimii, moleseala si lipsa de energie, oboseala prelungita, probleme digestive, boli autoimune, dureri de spate, migrene etc.)
– iti privesti corpul in oglinda si il vezi oricum, numai Frumos nu!

Iti propun o serie de patru ateliere dedicate relatiei dintre corp, emotii si imaginea de sine, astfel:

8 Mai 2019, 18:00 – 21:00


IMI IUBESC CORPUL, atelier cu mandale de lumina

Cum te porti cu corpul tau? Care este atitudinea cu care il privesti? Cum te simti cand te uiti in oglinda?

Cum te simti cand spui “Imi iubesc corpul!” ? Simti in fiecare celula ca este adevarat si ca Da, iti iubesti corpul? Sau… ?

Oare mai poti sa nu-i dai corpului ce are nevoie, atunci cand functionezi din iubire? Oare il mai poti priva de odihna suficienta, de hrana echilibrata, de interactiuni sanatoase daca il iubesti?

Vom folosi mandalele de lumina pentru a reseta imaginea mentala si reflexia ei in corp a iubirii de sine si a acceptarii propriului corp, si pentru a elibera blocaje si tipare limitative mostenite prin parinti.

Emotiile constientizate in acest proces vor fi material de lucru pentru urmatorul atelier.

15 Mai 2019, 18:00 – 21:00


HARTA EMOTIILOR, atelier de art-terapie

Te-ai intrebat vreodata cum arata emotiile tale? Daca le-ai da o forma, o culoare, cum ar fi ele reprezentate?

Art-terapia acceseaza prin forma si culoare lumea sensibila si profunda a potentialelor. Foloseste limbajul universal al imaginii si reactiveaza structura radiala, naturala, a mintii. Prin procesul de neurofeedback, harta mentala a vietii si a sinelui este reorganizata iar emotiile reziduale, convingerile si asteptarile nerealiste sunt aduse la suprafata si eliberate.

Vom folosi acest proces pentru a descoperi si constientiza legaturile dintre emotii, tiparele emotionale si modul in care acestea sunt folosite, traite si retraite.

Harta emotiilor descoperita va fi material de lucru pentru urmatorul atelier.

22 Mai 2019, 18:00 – 21:00


IMAGINEA DE SINE, atelier de art-terapie

Prin vizualizarea tiparelor emotionale si a convingerilor profunde despre imaginea pe care o purtam la nivel inconstient despre sine, vom constientiza modul in care aceste tipare sunt folosite si legaturile dintre diferitele emotii si simptomele/manifestarile din corp.

Putem astfel descoperi si alege alternative emotionale sanatoase, care se pot reflecta apoi intr-o viata emotionala mai echilibrata, o stare de sanatate mai buna si intr-o imagine de sine sustinatoare.

29 Mai 2019, 18:00 – 21:00


IMI IUBESC CORPUL, atelier de integrare cu mandale de lumina

Asa cum spuneam, lucrul cu mandale oglindeste si ajusteaza harta mentala. Este modul perfect de integrare a intregului proces, prin care avem ocazia sa vedem cu claritate ce efecte s-au produs deja.

Inscriere:

da@ramonagherasim.ro, 0748444888

Pret:
510 ron pentru programul integral, achitati la inscriere
sau
150 ron, achitati la fiecare atelier

Grupa are 10 locuri, ocupate in ordinea inscrierii.

Desi poti participa la oricare dintre ateliere, pentru rezultate vizibile recomand parcurgerea integrala a programului.